“Ο Λόγος του Θεού είναι αληθινός”: ο γεωλόγος λέει ότι η ασυνήθιστη ανακάλυψη στην Ανταρκτική επιβεβαιώνει τον βιβλικό λογαριασμό πλημμύρας

Ένας Χριστιανός γεωλόγος με μια κορυφαία οργάνωση επιστήμης δημιουργίας λέει ότι η πρόσφατη ανακάλυψη απολιθωμένων κορμών δέντρων στην Ανταρκτική επιβεβαιώνει τον απολογισμό της Βίβλου για τη μεγάλη πλημμύρα στη Γένεση.

Γράφοντας στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Έρευνας δημιουργίας (ICR), ο Δρ Tim Clarey περιγράφει την πρόσφατη ανακάλυψη των καλά διατηρημένων κολοβωμάτων.

“Τα δέντρα βρέθηκαν στα Transantarctic βουνά της Ανταρκτικής και περιλαμβάνουν ένα μείγμα αειθαλών, φυλλοβόλων δέντρων και gingkoes”, λέει. “Αυτή η ανακάλυψη δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη για όσους παίρνουν τη Γένεση ως κυριολεκτική ιστορία.”

Οι γεωλόγοι του Πανεπιστημίου του Wisconsin–Milwaukee Erik Gulbranson και John Isbell βρήκαν τα απολιθωμένα δέντρα ενώ διεξήγαγαν έρευνα στην ήπειρο που καλύπτεται από πάγο. Συνολικά, συγκέντρωσαν θραύσματα από 13 δέντρα.

“Οι άνθρωποι γνωρίζουν τα απολιθώματα στην Ανταρκτική από την αποστολή Robert Falcon Scott του 1910-12”, δήλωσε ο Gulbranson. “Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της Ανταρκτικής είναι ακόμα ανεξερεύνητο. Ωρες ωρες, μπορεί να είστε το πρώτο άτομο που ανέβηκε ποτέ σε ένα συγκεκριμένο βουνό.”

Ο Gulbranson και ο Isbell πιστεύουν ότι τα αρχαία δέντρα ζούσαν πριν από 260 εκατομμύρια χρόνια, πριν από ένα τεράστιο γεγονός εξαφάνισης τους σκότωσε.

“Αυτό το δάσος είναι μια ματιά της ζωής πριν από την εξαφάνιση, η οποία μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε τι προκάλεσε το γεγονός”, δήλωσε ο Gulbranson.

“Η περίοδος των Περμιών έληξε πριν από 251 εκατομμύρια χρόνια στη μεγαλύτερη μαζική εξαφάνιση της ιστορίας, καθώς η γη μετατοπίστηκε γρήγορα από το icehouse σε συνθήκες θερμοκηπίου”, εξηγεί μια έκθεση του Πανεπιστημίου του Wisconsin–Milwaukee. “Περισσότερο από το 90 τοις εκατό των ειδών στη Γη εξαφανίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων των πολικών δασών.”

Οι κοσμικοί επιστήμονες δεν είναι σίγουροι για το τι προκάλεσε το γεγονός εξαφάνισης στο τέλος της Περμικής περιόδου, αλλά πολλοί πιστεύουν ότι φταίει μια σειρά καταστροφικών ηφαιστειακών εκρήξεων.

Ο Clarey, ωστόσο, πιστεύει ότι η καταστροφή που σκότωσε και έθαψε τα δέντρα στην Ανταρκτική ήταν η μεγάλη πλημμύρα που περιγράφεται στη Γένεση.

“Η Βίβλος περιγράφει σαφώς μια παγκόσμια πλημμύρα που επηρέασε όλες τις μάζες της γης—γιατί η Ανταρκτική πρέπει να αποτελεί εξαίρεση;”γράφει.

Επειδή τα δέντρα δεν μπορούν να επιβιώσουν στο πικρά κρύο κλίμα της Ανταρκτικής σήμερα, η ανακάλυψη των απολιθωμάτων των δέντρων δείχνει ότι οι καιρικές συνθήκες της ηπείρου ήταν σημαντικά θερμότερες και πιο υγρές στο παρελθόν. Αυτά τα στοιχεία ευθυγραμμίζονται με μια δημοφιλή άποψη δημιουργίας νέας γης ότι το κλίμα της γης ήταν θερμότερο και πιο ήπιο πριν από τη μεγάλη πλημμύρα.

“Το φαινόμενο του θερμοκηπίου θα σήμαινε ότι η γη ήταν ομοιόμορφα ζεστή και ήπια [πριν από την πλημμύρα]”, δήλωσε ο Δρ Henry Morris, συνιδρυτής της ICR, σε μια ομιλία σεμιναρίου του 1968. “Οι γεωγραφικές διαφορές στη θερμοκρασία θα ήταν ελάχιστες.”

Η κατάσταση των απολιθωμένων δέντρων—εξαιρετικά διατηρημένη με ίχνη πρωτεϊνών και αμινοξέων ακόμα άθικτα-έχει επίσης νόημα αν τα δέντρα ξαφνικά σκοτώθηκαν από τη μεγάλη πλημμύρα μόλις πριν από μερικές χιλιάδες χρόνια, λέει ο Clarey.

“Πώς θα μπορούσαν οι πρωτεΐνες και τα πρωτότυπα αμινοξέα να επιβιώσουν για εκατομμύρια χρόνια;”λέει. “Η κοσμική επιστημονική κοινότητα δεν έχει βιώσιμες απαντήσεις για να εξηγήσει αξιοσημείωτα ευρήματα όπως αυτά.”

Αν και ο Gulbranson και ο Isbell πιστεύουν ότι τα δέντρα που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα είναι εκατομμύρια ετών, ο Clarey λέει ότι τα απολιθώματα “λένε μια διαφορετική και πολύ πιο πρόσφατη ιστορία-μια ιστορία που ταιριάζει με τη βιβλική περιγραφή μιας παγκόσμιας πλημμύρας πριν από χιλιάδες χρόνια.”

“Αυτά τα δέντρα θάφτηκαν γρήγορα κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πλημμύρας που περιγράφεται στη Γένεση”, υποστηρίζει. “Τα εύκρατα και τροπικά φυτά και τα ζώα παγιδεύτηκαν και γρήγορα θάφτηκαν στην τέφρα, τη λάσπη και την άμμο που τους έπληξαν σε αυτό το κατακλυσμικό γεγονός. Αυτά τα απολιθώματα μας θυμίζουν ότι ο Λόγος του Θεού είναι αληθινός.”

Previous post Πράξη λογοκρισίας; Η σελίδα Wikipedia για τον επιστήμονα που υποστηρίζει το Intelligent Design διαγράφηκε
Next post Ανακάλυψη πήλινης σφραγίδας από την πρώτη περίοδο του ναού που θεωρείται ως άλλη υποστήριξη του βιβλικού κειμένου

Αφήστε μια απάντηση