Οι Δημοκρατικοί βουλευτές εισάγουν και πάλι ψηφίσματα “Ημέρα του Δαρβίνου” στη Βουλή, Γερουσία

Δύο Δημοκρατικοί βουλευτές εισήγαγαν και πάλι ψηφίσματα ” Ημέρα του Δαρβίνου “στη Βουλή και τη Γερουσία σε μια προσπάθεια να τιμήσουν τα γενέθλια του αμφιλεγόμενου” πατέρα της εξέλιξης.”

Ο κ. James Himes και ο κ. Richard Blumenthal, και οι δύο του Κοννέκτικατ, υπέβαλαν τα ψηφίσματα, τα οποία θα αναγνώριζαν τον Φεβρουάριο. 12 ως ημέρα για να γιορτάσει τη ζωή του Κάρολου Δαρβίνου.

“Ο Κάρολος Δαρβίνος ανέπτυξε τη θεωρία της εξέλιξης με τον μηχανισμό της φυσικής επιλογής, ο οποίος, μαζί με το μνημειώδες ποσό των επιστημονικών στοιχείων που συνέταξε ο Κάρολος Δαρβίνος για να υποστηρίξει τη θεωρία, παρέχει στην ανθρωπότητα μια λογική και διανοητικά συναρπαστική εξήγηση για την ποικιλομορφία της ζωής στη Γη”, αναφέρει εν μέρει το ψήφισμα.

Ισχυρίζεται επίσης ότι “η διδασκαλία του δημιουργισμού σε ορισμένα δημόσια σχολεία θέτει σε κίνδυνο την επιστημονική και ακαδημαϊκή ακεραιότητα των εκπαιδευτικών συστημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών” και ότι η πρόοδος της επιστήμης πρέπει να προστατεύεται από εκείνους που αμφιβάλλουν για τις προειδοποιήσεις για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

“Ο Κάρολος Δαρβίνος είναι ένα αξιόλογο σύμβολο της επιστημονικής προόδου στο οποίο θα επικεντρωθεί και γύρω από το οποίο θα οικοδομηθεί μια παγκόσμια γιορτή της επιστήμης και της ανθρωπότητας με στόχο την προώθηση ενός κοινού δεσμού μεταξύ όλων των ανθρώπων της Γης”, υποστηρίζει περαιτέρω το ψήφισμα.

Το νομοσχέδιο συγχρηματοδοτείται από διάφορους άλλους Δημοκρατικούς νομοθέτες, όπως ο κ. Judy Chu της Καλιφόρνιας, ο Bill Foster του Illinois, ο Derek Kilmer της Ουάσινγκτον, ο Jim McGovern του Maryland και ο Eleanor Holmes Norton της Ουάσιγκτον, καθώς και ο κ. Chris Murphy του Κοννέκτικατ και ο Sheldon Whitehouse του Ρόουντ Άιλαντ.

“Στο σύγχρονο πολιτικό μας κλίμα, όταν τα ίδια τα γεγονότα και οι αλήθειες που αποκαλύπτονται από την επιστήμη δέχονται επίθεση, τιμώντας τις προσπάθειες των επιστημόνων, οι αληθινοί ήρωες της ανθρώπινης ιστορίας, είναι ζωτικής σημασίας”, ανέφερε ο Himes σε δήλωση. “Με τον εορτασμό και τον εορτασμό της επετείου από τη γέννηση του Charles Darwin, όχι μόνο αναγνωρίζουμε τις τεράστιες συνεισφορές του στην καλύτερη κατανόηση της προέλευσης της ζωής, αλλά στέλνουμε ένα μήνυμα ότι εκτιμούμε την εκπαίδευση, τη γνώση και την επιστήμη ως κατευθυντήριες αρχές μας.”

Διαβάστε ολόκληρο το ψήφισμα εδώ. Τα ψηφίσματα “ημέρα του Δαρβίνου” έχουν υποβληθεί στο Κογκρέσο τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ωστόσο, ορισμένοι θεωρούν ότι η πρόταση είναι κάτι περισσότερο από μια προσπάθεια αναγνώρισης του Δαρβίνου, αλλά να δηλώσει την εξέλιξη ως γεγονός και να εξαλείψει τη διαφωνία με τις φιλελεύθερες πεποιθήσεις.

“Στην ονομαστική τους αξία, η αναγνώριση των γενεθλίων ενός σημειωμένου επιστήμονα είναι ένα ζήτημα μικρής σημασίας, το οποίο οι πολιτικοί είναι ελεύθεροι να συζητήσουν. Ωστόσο, η γλώσσα του νομοσχεδίου ξεπερνά την απλή αναγνώριση της ανεξίτηλης σφραγίδας που άφησε ο Δαρβίνος στον δυτικό πολιτισμό”, δήλωσε στο Christian News Network ο Nathaniel Jeanson, ερευνητής βιολόγος με απαντήσεις στη Γένεση.

Τόνισε τη γλώσσα στο ψήφισμα που υποστηρίζει ότι η θεωρία της εξέλιξης παρέχει μια “λογική και διανοητικά συναρπαστική εξήγηση για την ποικιλομορφία της ζωής στη γη” και ότι “υποστηρίζεται έντονα από τη σύγχρονη κατανόηση της επιστήμης της γενετικής”, καθώς και τον ισχυρισμό της ότι η δημιουργία διδασκαλίας στα δημόσια σχολεία είναι επιβλαβής για την εκπαίδευση των μαθητών.

“[T] το νομοσχέδιο του θέλει να κωδικοποιήσει την εξέλιξη ως γεγονός—Σαν τα επιστημονικά δεδομένα να χρειάζονται τη βοήθεια των πολιτικών για να γίνουν πραγματικότητα”, θρήνησε ο Jeanson. “Και αν αυτό το θέμα δεν ήταν επαρκές για φιλόδοξες πολιτικές ατζέντες, το νομοσχέδιο ισχυρίζεται επίσης ότι” η πρόοδος της επιστήμης πρέπει να προστατεύεται από εκείνους που δεν ενδιαφέρονται για τις δυσμενείς επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της κλιματικής αλλαγής.”Με άλλα λόγια, τα” γενέθλια του Δαρβίνου ” είναι μια αραιά καλυμμένη μεταμφίεση για μια περίτεχνη φιλελεύθερη ατζέντα.”

Είπε ότι βρήκε τέτοιους ισχυρισμούς ανησυχητικούς καθώς είναι λανθασμένοι.

“Για παράδειγμα, όπως τεκμηριώνω στο βιβλίο μου” αντικατάσταση του Δαρβίνου: Η νέα προέλευση των ειδών”, οι εξελίξεις στην επιστήμη τα τελευταία 150 χρόνια όχι μόνο αντέκρουσαν τους ισχυρισμούς του Δαρβίνου, αλλά τους αντικατέστησαν εξ ολοκλήρου”, σημείωσε ο Jeanson. “Επιπλέον, είναι το πεδίο της γενετικής που παρέχει την ισχυρότερη επιβεβαίωση των επιστημονικών ισχυρισμών που ορίζονται στη γραφή.”

“Η επιστήμη της δημιουργίας δεν θέτει σε κίνδυνο την επιστημονική και ακαδημαϊκή ακεραιότητα της εκπαίδευσης.την προωθεί”, περιέγραψε επίσης.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, όλοι όσοι συνόδευαν τον Δαρβίνο στα ταξίδια του δεν υποστήριζαν τις θεωρίες του. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την εξέλιξη της Οξφόρδης το 1860, ο ναύαρχος Robert FitzRoy, ο οποίος κάποτε είχε υπηρετήσει ως καπετάνιος για το ταξίδι του Δαρβίνου στα νησιά Γκαλαπάγκος και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της προέλευσης των ειδών, μετανόησε για τη συμμετοχή του.

Οι αναφορές αναφέρουν ότι ο FitzRoy περπάτησε στο μπροστινό μέρος του δωματίου κατά τη διάρκεια της συζήτησης, “ανυψώνοντας μια τεράστια Βίβλο, πρώτα και με τα δύο και μετά με το ένα χέρι πάνω από το κεφάλι του, [και] ζήτησε επίσημα το κοινό να πιστέψει τον Θεό και όχι τον άνθρωπο.”

Previous post Η αποτελεσματικότητα είναι λιγότερο αισθητή: τι συμβαίνει με τα χάπια κατά του COVID-19
Next post Αρχαιολόγος: ανακαλύφθηκε πήλινη σφραγίδα μπορεί να ανήκε στον βιβλικό προφήτη Ησαΐα

Αφήστε μια απάντηση