Νεαρή γυναίκα που άφησε το Ισλάμ σκοτώθηκε στο Ιράκ

Μια νεαρή γυναίκα ετοιμάζεται να βαφτιστεί στο Ερμπίλ, Ιράκ την περασμένη εβδομάδα αντ “αυτού σκοτώθηκε σε μια πιθανή” τιμή ” δολοφονία για τη μετατροπή σε Χριστιανισμό, με μουσουλμανική μέλη της οικογένειας φέρεται να υπάρχουν υπόνοιες, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το σώμα του Eman Sami Maghdid, 20, βρέθηκε τον Μάρτιο 7 δεμένο με ταινία και απορρίφθηκε μεταξύ των κενών, αμμώδη χωράφια που περιβάλλουν το Διεθνές Αεροδρόμιο Erbil, στην περιοχή Κουρδιστάν του Βόρειου Ιράκ, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Είχε μαχαιρωθεί πολλές φορές, η Asia News ανέφερε.

Η αστυνομία υποψιάστηκε ότι η οικογένειά της συνδέθηκε με τη δολοφονία, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Τα μέσα αραβικής γλώσσας ανέφεραν ότι ο πατέρας του Maghdid είναι εξέχων τοπικός ηγέτης τζαμιών (ιμάμης). Ο θείος της τέθηκε υπό κράτηση σε σχέση με τη δολοφονία, αλλά δεν ήταν σαφές εάν κατηγορήθηκε ή απλώς αμφισβητήθηκε.

Οι αναφορές ήταν αντιφατικές σχετικά με την πιθανή σύλληψη ενός άλλου συγγενή.

Λίγες εβδομάδες πριν σκοτωθεί, είχε ανακοινώσει τη μετατροπή της στον Χριστιανισμό σε έναν από τους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με την ανησυχία της Μέσης Ανατολής, μια ομάδα υπεράσπισης της θρησκευτικής ελευθερίας.

Ο Maghdid, ο οποίος πήγε από το χριστιανικό moniker Maria, απολάμβανε μια ευρεία παρακολούθηση σε διάφορους ιστότοπους κοινωνικών μέσων ενημέρωσης όπου εκθείαζε τις αξίες των ίσων δικαιωμάτων και της ελευθερίας των γυναικών σε σχεδόν 50.000 οπαδούς.

Δεν είχε βάλει μόνο την πίστη της στον Χριστό, αλλά ήταν επίσης μακρόχρονη, ειλικρινής κριτικός του Ισλάμ. Αναγκάστηκε σε έναν τακτοποιημένο γάμο όταν ήταν 12, κατά κάποιον τρόπο μπόρεσε να φύγει από το γάμο μετά από τέσσερα χρόνια. Η Maghdid έδειξε το σπάσιμο της με το Ισλάμ εμφανιζόμενος σε μερικά βίντεο που καπνίζουν τσιγάρα ή ντυμένα με ρούχα που θεωρούνται ΑΝΉΘΙΚΑ σε πολλές ισλαμικές χώρες και εμφανίστηκε σε μερικά από τα βίντεό της φορώντας ένα σταυρό σε ένα κολιέ.

Ο Maghdid τραγούδησε επίσης χριστιανικούς ύμνους σε ένα βίντεο στο Tik Tok, σύμφωνα με μια άλλη ομάδα υπεράσπισης.

Το Ιράκ κατέλαβε την 14η θέση στον παγκόσμιο κατάλογο παρακολούθησης του 2022 του Open Doors για τις χώρες όπου είναι πιο δύσκολο να είσαι Χριστιανός. Ενώ πολλοί Χριστιανοί στο Ιράκ αντιμετωπίζουν μισαλλοδοξία και διώξεις στα χέρια μαχητικών Ισλαμικών ομάδων και μη χριστιανών ηγετών, αντιμετωπίζουν επίσης αντιπολίτευση από κυβερνητικούς ηγέτες και οικογένεια, αναφέρει η έκθεση WWL.

“Οι χριστιανοί από μουσουλμανικό υπόβαθρο βιώνουν τη μεγαλύτερη πίεση από τις οικογένειές τους”, αναφέρει η έκθεση. “Συχνά κρατούν την πίστη τους μυστικό, καθώς κινδυνεύουν να απειληθούν από τα μέλη της οικογένειας, τους ηγέτες των φυλών και την τοπική τους κοινότητα. Μετατρέπει τον κίνδυνο να χάσει τα δικαιώματα κληρονομιάς και το δικαίωμα ή τα μέσα για να παντρευτεί.”

Previous post Αμφιλεγόμενος νόμος κατά της μετατροπής που εισήχθη στη Haryana της Ινδίας
Next post Οι φυσικοί ισχυρίζονται ότι έχουν εντοπίσει την ημερομηνία του ήλιου που στέκεται ακόμα για τον Joshua, σύμφωνα με αμφισβητούμενη έκθεση

Αφήστε μια απάντηση