Μια νέα μετάλλαξη κοροναϊού ονομάστηκε “Omicron”: ποιος είναι ο κίνδυνος της

Το νέο στέλεχος του coronavirus B.1.1.529, το οποίο έχει προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες για τον ΠΟΥ, έχει λάβει ένα νέο όνομα – το στέλεχος “Omicron” (ελληνικό γράμμα).

Αυτό αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.

Το Coronavirus B. 1.1.529 έλαβε το νέο του όνομα, Omicron, στις 26 Νοεμβρίου μετά από συνάντηση της συμβουλευτικής ομάδας για την εξέλιξη του ιού SARS-CoV-2. Αναφέρεται ότι ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στις 9 Νοεμβρίου 2021 και ο ρυθμός της εξάπλωσής του συγκλόνισε τους ειδικούς.

Προκαταρκτικές μελέτες λένε ότι το Omicron έχει σημαντικά πιο επικίνδυνες μεταλλάξεις από άλλα στελέχη κοροναϊού. Για παράδειγμα, αποδείχθηκε ότι είναι ανθεκτικό στα εμβόλια και ο κίνδυνος επαναμόλυνσης με αυτό είναι υψηλότερος, σε σύγκριση με τα ήδη εξαπλωμένα στελέχη. Οι ειδικοί ανησυχούν περισσότερο για το ρυθμό εξάπλωσης του Omicron. Έτσι, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, δήλωσε ότι το νέο στέλεχος θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο τους επόμενους μήνες.

Και ο που καλεί τις χώρες να ενισχύσουν την επιτήρηση και να αναφέρουν την ανίχνευση αυτού του στελέχους μόλις εμφανιστεί σε μια νέα χώρα.

Θυμηθείτε ότι για πρώτη φορά αυτή η μετάλλαξη κοροναϊού ανακαλύφθηκε στη Μποτσουάνα, που βρίσκεται στη Νότια Αφρική. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, το στέλεχος Omicron αντιπροσώπευε σχεδόν το 90% των νέων περιπτώσεων εκεί.

Το Telegraph ανέφερε επίσης ότι ορισμένες χώρες έχουν σταματήσει τις πτήσεις σε ορισμένα αφρικανικά κράτη λόγω ενός νέου στελέχους κοροναϊού.

Previous post Οι αρχαιολόγοι ισχυρίζονται ότι οι 3D σαρώσεις δείχνουν σχηματισμό που ταιριάζει με την “βιβλική” περιγραφή της Κιβωτού του Νώε στην ανατολική Τουρκία
Next post Ίσως “λυπημένος”: ο γιατρός επεσήμανε μια ανησυχητική στιγμή με ένα νέο στέλεχος του COVID-19

Αφήστε μια απάντηση