Η αποτελεσματικότητα είναι λιγότερο αισθητή: τι συμβαίνει με τα χάπια κατά του COVID-19

Οι μετοχές του κατασκευαστή φαρμάκων μειώθηκαν κατά 3, 5%

Ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται και σκοτώνονται λόγω ασθένειας κοροναϊού μπορεί να μην αλλάξει πάρα πολύ ακόμη και μετά την κυκλοφορία των δισκίων Molnupiravir από τη Merck & Co. στην ευρεία αγορά. Όλα επειδή το φάρμακο έδειξε λιγότερη αποτελεσματικότητα από πριν.

Οι πληροφορίες μεταδίδονται από το Reuters, αναφερόμενοι στις πληροφορίες της ίδιας της κατασκευαστικής εταιρείας.

Αναφέρεται ότι τα δεδομένα των αρχικών μελετών δεν ήταν πολύ ακριβή. Την ίδια στιγμή, η εταιρεία σημείωσε ότι κατά τη λήψη φαρμάκων, ο κίνδυνος νοσηλείας ή θανάτου λόγω επιπλοκών covid μειώνεται κατά το ήμισυ.

Τα τελευταία αποτελέσματα των δοκιμών δείχνουν ότι στην πραγματικότητα τα χάπια είναι λιγότερο αποτελεσματικά. Ο έλεγχος της επίδρασής τους στους ασθενείς τον Οκτώβριο έδειξε ότι ο κίνδυνος σοβαρών συνεπειών του κοροναϊού μειώθηκε μόνο κατά 30%.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία δεν έκρυψε τα αποτελέσματα της νέας έρευνας. Παρά την ειλικρίνεια, οι μετοχές της Merck & Co εξακολουθούσαν να μειώνονται ελαφρά στη χρηματοπιστωτική αγορά — κατά 3, 5%.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα χάπια κατά του covid θεωρούνται πολύ σημαντική πρόοδος στην καταπολέμηση της πανδημίας, διότι θα επιτρέψει στους ανθρώπους να αντιμετωπίζονται πολύ πιο γρήγορα στο σπίτι. Τώρα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα συζητηθεί η σκοπιμότητα απελευθέρωσης του φαρμάκου στις μάζες.

Προσθέτουμε ότι το φάρμακο “Molnupiravir” σχεδιάστηκε να διερευνηθεί στην Ουκρανία. Οι κλινικές δοκιμές έπρεπε να διεξαχθούν σε μία από τις κλινικές στο Χάρκοβο.

Επίσης, η Telegraph είπε ποια αντικαρκινικά χάπια αναπτύσσει η Pfizer και πώς μπορούν να διαφέρουν από το Molnupiravir.

Previous post Ίσως “λυπημένος”: ο γιατρός επεσήμανε μια ανησυχητική στιγμή με ένα νέο στέλεχος του COVID-19
Next post Οι Δημοκρατικοί βουλευτές εισάγουν και πάλι ψηφίσματα “Ημέρα του Δαρβίνου” στη Βουλή, Γερουσία

Αφήστε μια απάντηση