Αμφιλεγόμενος νόμος κατά της μετατροπής που εισήχθη στη Haryana της Ινδίας

Η Κρατική Συνέλευση υπό την ηγεσία του BJP στην πολιτεία Haryana εισήγαγε ένα νομοσχέδιο κατά της μετατροπής το οποίο εάν εγκριθεί από τον κυβερνήτη, θα έκανε τη Haryana το 11ο κράτος στην Ινδία για να εισαγάγει έναν νόμο κατά της μετατροπής.

Η γλώσσα του νομοσχεδίου απαγορεύει τις θρησκευτικές μετατροπές που πραγματοποιούνται μέσω ψευδούς δήλωσης ή δόλιων μέσων όπως με βία, αδικαιολόγητη επιρροή, εξαναγκασμός, γοητεία, ή Γάμος. Ο νόμος ορίζει επίσης ότι τα άτομα που μετατρέπονται από τη μια θρησκεία στην άλλη υποβάλλουν δήλωση ότι η μετατροπή δεν έγινε με κανένα από τα απαγορευμένα μέσα.

“Ανησυχούμε όλο και περισσότερο για τους νόμους κατά της μετατροπής της Ινδίας”, δήλωσε ο πρόεδρος του ICC Jeff King. “Αυτοί οι νόμοι χρησιμοποιούνται κυρίως για την καταστολή και τη δίωξη των Χριστιανών. Μια τέτοια νομοθεσία ενθαρρύνει μόνο τους Ινδουιστές εθνικιστές να επιτεθούν στους Χριστιανούς και να καταστείλουν την ελευθερία της θρησκείας. Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αγνοήσει αυτά τα δρακόντεια μέτρα που χρησιμοποιούνται για να επιτεθούν στην εκκλησία και σε άλλες θρησκευτικές μειονότητες.”

Παρόμοιοι νόμοι υπάρχουν σε εννέα άλλα κράτη: Odisha, Madhya Pradesh, Chhattisgarh, Gujarat, Himachal Pradesh, Uttarakand, Jharkhand, Uttar Pradesh και Arunachal Pradesh. Αυτές οι κρατικές κυβερνήσεις δεν έχουν ορίσει τους όρους “προτροπή”, “εξαναγκασμό”, “δύναμη” ή “απάτη” στο πλαίσιο των θρησκευτικών μετατροπών. Λόγω αυτής της νομικής ασάφειας, αυτοί οι νόμοι έχουν κακοποιηθεί ευρέως από ριζοσπαστικές ινδουιστικές εθνικιστικές ομάδες για να παρενοχλούν και να εκφοβίζουν τους Χριστιανούς ενώ ισχυρίζονται ότι είναι υπό την αιγίδα του κρατικού νόμου.

Ένας τοπικός πάστορας στην Haryana, ο οποίος ζήτησε ανωνυμία, δήλωσε στο International Christian Concern (ICC): “υπήρξε σταδιακή διακοπή των εκκλησιών στην περιοχή όπου ζω, μέσω απειλών και βίας. Ο νέος νόμος θα είναι ένα ακόμη βήμα για να επικυρώσει αυτό που έχουν κάνει στους Χριστιανούς. θα είναι δύσκολο, όχι λόγω του περιεχομένου του νόμου, αλλά πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο νόμος για να στοχεύσει αθώους Χριστιανούς.”

Ο Δρ John Dayal, μια εξέχουσα φωνή της χριστιανικής κοινότητας στην Ινδία, δήλωσε: “Το νομοσχέδιο στη Haryana ανεβαίνει μερικά βήματα υψηλότερα από ό, τι ακόμη και ο Τρομερός νόμος της Καρνατάκα που προκάλεσε μια μαζική διαμαρτυρία της κοινωνίας των πολιτών και το λαϊκό κίνημα.”

Previous post Αρχαιολόγος: ανακαλύφθηκε πήλινη σφραγίδα μπορεί να ανήκε στον βιβλικό προφήτη Ησαΐα
Next post Νεαρή γυναίκα που άφησε το Ισλάμ σκοτώθηκε στο Ιράκ

Αφήστε μια απάντηση