Ίσως “λυπημένος”: ο γιατρός επεσήμανε μια ανησυχητική στιγμή με ένα νέο στέλεχος του COVID-19

Όχι μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί, αλλά και όσοι έχουν ήδη αρρωστήσει, μπορεί να διατρέχουν κίνδυνο

Η κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού το 2022 μπορεί να γίνει ακόμη πιο τεταμένη για ολόκληρο τον κόσμο λόγω της εμφάνισης του omicron, μιας παραλλαγής του COVID-19.

Τέτοιες σκέψεις μοιράστηκαν ο επικεφαλής ιατρός της κλινικής Biocourse, Δρ Taras Zhiravetsky στο προσωπικό του κανάλι τηλεγράφων.

Ο ειδικός λέει ότι σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, το Omicron μπορεί να γίνει ακόμη πιο επικίνδυνο από το Delta. Όλα εξαιτίας του μεγαλύτερου αριθμού μεταλλάξεων που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνάς του.

Υπενθυμίζεται ότι η παραλλαγή” omicron ” του covid ανακαλύφθηκε στις χώρες της Νότιας Αφρικής, όπου ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη κλείσει την πρόσβαση στους τουρίστες.

“Οι επιστήμονες ανησυχούν ότι [Omicron – ed.] μπορεί να σπάσει την ασυλία που δημιουργούν τα εμβόλια. Και, φυσικά, εξαπλώνεται mega-fast—” Taras Zhiravetsky σημείωσε στο κανάλι Τηλεγράφημα του. – Ελπίζουμε ότι δεν θα σπάσει την προστασία της φυσικής ασυλίας σε όσους έχουν ήδη αρρωστήσει. Διαφορετικά, θα είναι πραγματικά λυπηρό!”

Νωρίτερα, το Telegraph είπε τα χαρακτηριστικά δύο ακόμη παραλλαγών της νόσου του κοροναϊού – ” Mu “και” Lambda”, τα οποία μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνα ακόμη και για εμβολιασμένους ανθρώπους.

Previous post Μια νέα μετάλλαξη κοροναϊού ονομάστηκε “Omicron”: ποιος είναι ο κίνδυνος της
Next post Η αποτελεσματικότητα είναι λιγότερο αισθητή: τι συμβαίνει με τα χάπια κατά του COVID-19

Αφήστε μια απάντηση