Το Υπουργείο Υγείας απάντησε όταν ένας ασθενής με κοροναϊό πρέπει να κάνει αξονική τομογραφία των πνευμόνων

Το CT των πνευμόνων δεν χρειάζεται να γίνει σε όλες τις περιπτώσεις covid

Είναι δυνατόν να προσδιοριστεί η σοβαρότητα του κοροναϊού, η οποία πρόσφατα μπορεί να συμβεί ακόμη και χωρίς θερμοκρασία και με φυσιολογικό κορεσμό, μόνο χάρη στην εργαστηριακή διάγνωση — αναλύσεις, υπερηχογράφημα ή CT των πνευμόνων.

Το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι εάν υπάρχει υποψία για COVID-19, ο γιατρός θα πρέπει να παραπέμψει τον ασθενή για έλεγχο. Και αν το αποτέλεσμα PCR είναι θετικό, αλλά το άτομο αισθάνεται καλά, δεν μπορεί να γίνει τομογράφημα πνεύμονα.

Στο θέμα της παραπομπής για CT, οι εμπειρογνώμονες του Υπουργείου Υγείας συνεχίζουν, οι οικογενειακοί γιατροί πρέπει να βασίζονται στη γενική κατάσταση ενός ατόμου, τον κορεσμό, τη θερμοκρασία και την αναπνοή.

Έτσι, η CT πρέπει να γίνει εάν:

για κάποιο λόγο, δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση δοκιμής PCR;
κατά τη διάρκεια της αναπνευστικής ανεπάρκειας;
στη γενική σοβαρή κατάσταση του ασθενούς.
Σημειώστε ότι νωρίτερα από 5-6 ημέρες της νόσου, οι γιατροί δεν συνιστούν υπολογιστική τομογραφία ή ακτινογραφίες, καθώς η πνευμονία μπορεί συνήθως να αναπτυχθεί αργότερα.

Θυμηθείτε ότι από την 6η έως την 8η ημέρα της νόσου, προκειμένου να κατανοηθεί η πολυπλοκότητα της πορείας της νόσου, είναι απαραίτητο να περάσει μια ανάλυση για την C-αντιδρώσα πρωτεΐνη ή την C-αντιδρώσα πρωτεΐνη (το δεύτερο όνομά της).

Επιπλέον, πρέπει να θυμόμαστε ότι η επιπλοκή του covid – καταιγίδα κυτοκίνης – είναι σχεδόν αδύνατο να θεραπευτεί στο σπίτι και η ομάδα κινδύνου περιλαμβάνει πολλές κατηγορίες του πληθυσμού.

Previous post Ισραηλινοί αρχαιολόγοι αποκαλύπτουν στοιχεία βιβλικού σεισμού που αναφέρονται στο Amos, Ζαχαρίας
Next post Οι δισεκατομμυριούχοι της Silicon Valley επιδιώκουν να χάσουν τη διαδικασία γήρανσης επαναπρογραμματίζοντας ανθρώπινα κύτταρα

Αφήστε μια απάντηση