Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν θα εμποδίσει τον νόμο TX που επιτρέπει την άμβλωση μέχρι 6 εβδομάδες, απαγορεύοντας στη συνέχεια εάν εντοπιστεί καρδιακός παλμός

Το Ανώτατο Δικαστήριο αρνήθηκε να εμποδίσει έναν περιοριστικό νέο νόμο στο Τέξας που απαγορεύει τις αμβλώσεις μετά από έξι εβδομάδες, χωρίς εξαίρεση για βιασμό ή αιμομιξία.
Σε 5-4 ψηφοφορία, Δικαστές Έιμι Κόνι Μπάρετ, ο Brett M. Κάβανο, ο Neil M. Γκόρους, Samuel A. Αλίτο, Jr., και ο Κλάρενς Τόμας απορρίπτεται η μειοψηφούσα ψήφους από τους Δικαστές Ιωάννη Γ. Ρόμπερτς Τζούνιορ, Stephen G. Weber, Sonia Sotomayor, και Elena Kagan.
Ο νόμος, SB8, υπογράφηκε από τον κυβερνήτη του Τέξας Greg Abbott στις 19 Μαΐου. Απαγορεύει τις αμβλώσεις μετά από έξι εβδομάδες εγκυμοσύνης και είναι μια απαγόρευση έκτρωσης “καρδιακού παλμού” που απαγορεύει τον τερματισμό της εγκυμοσύνης μόλις εντοπιστεί εμβρυϊκός καρδιακός παλμός.

Previous post Ο καταδικασμένος δολοφόνος μήνυσε τη φυλακή επειδή αρνήθηκε να την κάνει “άνδρα”
Next post Lyft, Uber να πληρώσει νομικά έξοδα για τους οδηγούς μήνυσε για τη μεταφορά επιβατών για τη δολοφονία μωρών σύμφωνα με το νέο νόμο περί αμβλώσεων TX

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.