Πράξη λογοκρισίας; Η σελίδα Wikipedia για τον επιστήμονα που υποστηρίζει το Intelligent Design διαγράφηκε

Οι υποστηρικτές του Ευφυούς Σχεδιασμού κλαίνε φάουλ μετά τη σελίδα της Wikipedia για έναν σεβαστό επιστήμονα που πιστεύει ότι ο Θεός δημιούργησε το σύμπαν με σκοπό να διαγραφεί πρόσφατα.

Ο Günter Bechly είναι παλαιο-εντομολόγος στη Γερμανία, των οποίων οι τομείς εμπειρογνωμοσύνης περιλαμβάνουν την ιστορία των απολιθωμάτων και την προέλευση των εντόμων. Ένας Ρωμαιοκαθολικός, ο Bechly λέει ότι μεγάλωσε σε ένα κοσμικό σπίτι, αλλά κατέληξε αργότερα ότι τα στοιχεία για την εξέλιξη του Δαρβίνου είναι αδύναμα και τα δεδομένα που δείχνουν τον έξυπνο σχεδιασμό είναι ισχυρά.

“Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι κάποιος που έρχεται να αμφισβητήσει τη νεο-Δαρμινική διαδικασία και αγκαλιάζει τον έξυπνο σχεδιασμό πιθανότατα ήταν θρησκευτικός από την αρχή, πιθανότατα είναι ευαγγελικός Χριστιανός και έχει τους άξονές του να αλέσει—το θρησκευτικό τσεκούρι του να αλέσει”, δήλωσε ο Bechly σε ένα ντοκιμαντέρ που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο YouTube από το Ινστιτούτο Discovery. “Ήρθα μέσω ενός εντελώς διαφορετικού μονοπατιού…έρχομαι από ένα οικογενειακό υπόβαθρο που είναι εντελώς κοσμικό, αγνωστικιστικό. [Εγώ] δεν βαφτίστηκε, δεν εντάχθηκε σε κανένα είδος θρησκευτικής εκπαίδευσης, δεν πήγα ποτέ στην εκκλησία, γι ‘ αυτό ήμουν εντελώς άθρησκος.”

Ο Bechly λέει ότι απορρίπτει τον αθεϊσμό, τον υλισμό, τον νατουραλισμό και τον επιστήμονα και ότι το έργο του ως επιστήμονας τον οδήγησε να πιστέψει στο χέρι του Θεού στη δημιουργία.

“Η μετατροπή μου βασίστηκε σε μια κριτική αξιολόγηση εμπειρικών δεδομένων και φιλοσοφικών επιχειρημάτων, ακολουθώντας τα στοιχεία όπου κι αν οδηγεί”, έγραψε στο προσωπικό του blog. “Είμαι σκεπτικός για τη νεο-δαρβινική θεωρία της μακρο-εξέλιξης και υποστηρίζω τη θεωρία του Ευφυούς Σχεδιασμού για καθαρά επιστημονικούς λόγους.”

Αφού εξέφρασε για πρώτη φορά την υποστήριξή του για έξυπνο σχεδιασμό το 2015, ο Bechly έχει επανειλημμένα επικρίνει τη δαρβινική εξέλιξη και επεσήμανε επιστημονικά στοιχεία για έναν σχεδιαστή. Όταν, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ένας εξέχων βιολόγος παραδέχτηκε τις αδυναμίες της εξελικτικής θεωρίας σε πρόσφατη συνάντηση της Βασιλικής Εταιρείας στο Λονδίνο, ο Bechly, ο οποίος ήταν παρών στην εκδήλωση, πήγε στο Facebook για να επικρίνει τα “επεξηγηματικά ελλείμματα” της εξέλιξης.

“Μετά από αυτό το συνέδριο είμαι πιο σίγουρος από ποτέ ότι η εξελικτική βιολογία είναι αυτοκράτορας χωρίς ρούχα και ο έξυπνος σχεδιασμός είναι η καλύτερη εξήγηση της βιολογικής πολυπλοκότητας και της ποικιλομορφίας”, δήλωσε.

Παρόλο που ο Bechly έχει γράψει δεκάδες επιστημονικές εργασίες και αποφοίτησε από το summa cum laude με διδακτορικό δίπλωμα στις Γεωεπιστήμες από το Πανεπιστήμιο του Tübingen στη Γερμανία, η σελίδα του Wikipedia διαγράφηκε πρόσφατα αφού αρκετοί χρήστες της Wikipedia συμφώνησαν ότι η “αξιοσημείωτη” του ήταν ανεπαρκής.

“Η [Bechly] στερείται αρκετά ισχυρού επιπέδου παραπομπής για να περάσει την κατευθυντήρια γραμμή ακαδημαϊκής αξιοσημείωτης, τίποτα άλλο που να υποδηλώνει αξιοσημείωτη”, έγραψε ο χρήστης της Wikipedia John Pack Lambert σε έναν ηλεκτρονικό πίνακα συζητήσεων πριν διαγραφεί η σελίδα.

“Η στροφή του προς τις περιθωριακές δημιουργιστικές απόψεις δεν φαίνεται να είναι καθόλου αξιοσημείωτη και δεν μπορεί να καλυφθεί χωρίς τις κύριες πηγές που του δίνουν μια επαρκώς ουδέτερη άποψη”, πρότεινε άλλος.

Ο David Klinghoffer του Ινστιτούτου Discovery, όπου ο Bechly υπηρετεί ως ανώτερος συνεργάτης, πιστεύει ότι η διαγραφή της σελίδας Wikipedia του Bechly είναι μια περίπτωση λογοκρισίας κατά της ID.

“Αυτή είναι μια μεγάλη υπόθεση και μια υπενθύμιση μιας βασικής δυναμικής στη συζήτηση για την ταυτότητα”, έγραψε ο Klinghoffer σε πρόσφατη θέση στο blog. Επισημαίνοντας ότι ο Bechly έχασε τη δουλειά του ως επιμελητής μουσείων αφού αποκάλυψε την υποστήριξή του στη θεωρία του Ευφυούς Σχεδιασμού, ο Klinghoffer λέει ότι η Διαγραφή σελίδας της Wikipedia είναι “μια άλλη πράξη λογοκρισίας” εναντίον του συναδέλφου του.

“Έχουμε τεκμηριώσει μια σειρά περιπτώσεων λογοκρισίας και εκφοβισμού”, πρόσθεσε ο Klinghoffer. “Σπάνια, όμως, οι λογοκριτές αποκαλύπτονται τόσο ξεκάθαρα όσο στην περίπτωση της Wikipedia έναντι του Bechly.”

“Σαφώς, οι συντάκτες που προσπαθούν να διαγράψουν το αρχείο του Δρ Bechly δεν έχουν κάποιο είδος knockdown, αντικειμενική αλγοριθμική υπόθεση εναντίον του”, συνέχισε. “Είναι ένας τρελός κόσμος, ένας κόσμος διασκέδασης, όπου η αξιοπιστία ενός παλαιοντολόγου του αναστήματος του Günter Bechly είναι αδιαμφισβήτητη μια μέρα, αλλά, μετά την παραδοχή του να βρει το ID πειστικό, ξαφνικά και οργισμένα αμφισβητήθηκε.”

Previous post Οι φυσικοί ισχυρίζονται ότι έχουν εντοπίσει την ημερομηνία του ήλιου που στέκεται ακόμα για τον Joshua, σύμφωνα με αμφισβητούμενη έκθεση
Next post “Ο Λόγος του Θεού είναι αληθινός”: ο γεωλόγος λέει ότι η ασυνήθιστη ανακάλυψη στην Ανταρκτική επιβεβαιώνει τον βιβλικό λογαριασμό πλημμύρας

Αφήστε μια απάντηση