Πηγαίνοντας σε έναν κύκλο: λόγω της νέας παραλλαγής του COVID-19, Η Ευρώπη περιορίζει τα ταξίδια

Βρετανοί που ήρθαν από αφρικανικές χώρες αναλαμβάνουν να υποβληθούν σε καραντίνα

Ξεκινώντας το μεσημέρι στις 26 Νοεμβρίου, το Ηνωμένο Βασίλειο σταματά όλα τα ταξίδια στα εδάφη ορισμένων αφρικανικών κρατών λόγω μιας νέας, πολύ επιθετικής παραλλαγής του COVID-19. Οι επιστήμονες σημειώνουν ότι έχει τον μεγαλύτερο αριθμό μεταλλάξεων – 32 ταυτόχρονα.

Η απόφαση για την κάλυψη των συνόρων για τους τουρίστες στο κοινωνικό δίκτυο Twitter ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής του Βρετανικού Υπουργείου Υγείας Sajid Javid.

Σύμφωνα με ξένες δημοσιεύσεις, η παραλλαγή του κοροναϊού B.1.1.529 μπορεί να γίνει η πιο μεταδοτική και, κατά συνέπεια, η πιο καταστροφική για την ανθρώπινη ανοσία. Τα πρώτα κρούσματα της νόσου αναφέρθηκαν σε αρκετές αφρικανικές χώρες.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο, ακολουθώντας το Ισραήλ, εισάγει μια ειδική “τουριστική καραντίνα”. Αυτό σημαίνει ότι οι Βρετανοί δεν θα μπορέσουν να επισκεφθούν στο εγγύς μέλλον:

Μποτσουάνα;
Ναμίμπια;
Λεσότο;
ΑΦΡΙΚΉ;
Eswatini (Σουαζιλάνδη)
Ζιμπάμπουε.
Οι αλλοδαποί από αυτές τις χώρες απαγορεύεται επίσης να έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ντόπιοι πολίτες θα αναγκαστούν να υποβληθούν σε καραντίνα 10 ημερών κατά την άφιξή τους στο σπίτι.

Προσθέτουμε ότι, σύμφωνα με το News 24, μια επικίνδυνη παραλλαγή του COVID-19 καταγράφηκε επίσης στο Χονγκ Κονγκ.

Λόγω της ταχείας εξάπλωσης αυτού του στελέχους, η BOE αποφάσισε να συγκαλέσει ειδική έκτακτη συνεδρίαση στις 26 Νοεμβρίου, κατά την οποία θα συζητηθεί ένα σχέδιο αντιμετώπισης μιας νέας πρόκλησης για την ανθρωπότητα και το ιατρικό σύστημα.

Previous post Οι δισεκατομμυριούχοι της Silicon Valley επιδιώκουν να χάσουν τη διαδικασία γήρανσης επαναπρογραμματίζοντας ανθρώπινα κύτταρα
Next post Οι αρχαιολόγοι ισχυρίζονται ότι οι 3D σαρώσεις δείχνουν σχηματισμό που ταιριάζει με την “βιβλική” περιγραφή της Κιβωτού του Νώε στην ανατολική Τουρκία

Αφήστε μια απάντηση