Ο Κινέζος πάστορας ξυλοκοπήθηκε βάναυσα στην Αστυνομική κράτηση ενθαρρύνει τους άλλους να κρατήσουν την πίστη

Περίπου στις 11 μ.μ. (ώρα Πεκίνου) στις 23 Μαΐου, ως πάστορας Yang Hua της Guiyang Living Stone Church, σχεδίαζε να επισκεφθεί τους Χριστιανούς στο Qingdao, η τοπική Αστυνομία του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (CCP) τον κατέλαβε και τον μετέφερε στο σταθμό τους. Ενώ οι αξιωματικοί κρατούσαν τον πάστορα Γιανγκ στο σταθμό τους, ένας ηγέτης της Επιτροπής Κόμματος της Περιφέρειας Guiyang Yunyan διάτρησε και τον τραυμάτισε τόσο σοβαρά ότι ένας υπάλληλος τηλεφώνησε 120 [αριθμός τηλεφώνου ER στην Κίνα]. Το αποσταλμένο ιατρικό προσωπικό μετέφερε τον πάστορα Γιανγκ στο νοσοκομείο.

Το 2009, περισσότεροι από 500 Χριστιανοί ίδρυσαν αρχικά Guiyang Living Stone Church. Έξι χρόνια αργότερα το 2015, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι της πόλης Guiyang έκλεισαν βίαια το κτίριο όπου λατρεύονταν οι Χριστιανοί. Στις αρχές του 2016, οι αρχές του ΚΚΚ κατέλαβαν την περιουσία της εκκλησίας και την πώλησαν σε Εμπορικό Όμιλο για περισσότερα από 5.000.000 γιουάν (779.909 δολάρια ΗΠΑ)—τιμή πολύ χαμηλότερη από την πραγματική εκτιμώμενη αξία της.
Εκείνη την εποχή, αξιωματούχοι του ΚΚΚ κατέλαβαν τον πάστορα γιανγκ, τον κατηγόρησαν ψευδώς για “σκόπιμα αποκάλυψη κρατικών μυστικών” και τον καταδίκασαν να υπηρετήσει 2,5 χρόνια φυλάκισης. Οι αρχές δεν τον απελευθέρωσαν μέχρι τις 19 Ιουνίου 2018, αφού εξέτισε ολόκληρη τη διάρκεια της ποινής του. Κατά τη διάρκεια της φυλάκισης του πάστορα Γιανγκ, ο Wang Hongwu, η σύζυγός του, διακήρυξε δημοσίως ότι ούτε οι διωγμοί του ΚΚΚ “ούτε οι επιθέσεις θα κλονίσουν την πίστη του συζύγου μου.”

Previous post Δικαστής πλευρές με αθεϊστική ομάδα, καταργεί την προσευχή Πριν από το δικαστήριο ως αντισυνταγματική
Next post Έκτη πλευρά κυκλώματος με Χριστιανό καθηγητή που αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει τις “προτιμώμενες αντωνυμίες” του μαθητή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *