Ο καταδικασμένος δολοφόνος μήνυσε τη φυλακή επειδή αρνήθηκε να την κάνει “άνδρα”

Ένας φυλακισμένος [λεγόμενος] τρανσέξουαλ υπέβαλε καταγγελία την Τετάρτη εναντίον του Τμήματος διορθώσεων της Βιρτζίνια, ή VADOC, για άρνηση χειρουργικής επέμβασης και άλλης θεραπείας για δυσφορία φύλου, σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου που κοινοποιήθηκαν στο NBC News.
Η αγωγή, ασκήθηκε από τη Lambda Legal, μια νομική οργάνωση που επικεντρώνεται στα δικαιώματα LGBTQ, είναι από τις πρώτες που κατατέθηκαν από έναν φυλακισμένο τρανσέξουαλ για άρνηση θεραπείας για δυσφορία φύλου. Έχουν κατατεθεί αρκετές αγωγές – και μερικές κέρδισαν-από τρανς γυναίκες κρατούμενους τα τελευταία χρόνια.
Ο ενάγων, Jason Yoakam, καταδικάστηκε για δολοφονία πρώτου βαθμού το 2004 και έκτοτε φυλακίστηκε στο διορθωτικό Κέντρο Γυναικών Fluvanna στην Τροία της Βιρτζίνια. Το 2017, οι ιατρικοί πάροχοι VADOC διέγνωσαν το Yoakam με δυσφορία φύλου, η οποία αναφέρεται στην ψυχολογική δυσφορία που προκύπτει από μια ασυμφωνία μεταξύ του φύλου που αποδίδεται κατά τη γέννηση και της ταυτότητας φύλου κάποιου, σύμφωνα με την Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία.

Next post Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν θα εμποδίσει τον νόμο TX που επιτρέπει την άμβλωση μέχρι 6 εβδομάδες, απαγορεύοντας στη συνέχεια εάν εντοπιστεί καρδιακός παλμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.