Οι χάκερ για να εξαπολύσουν το Killware — και είναι τόσο κακό όσο ακούγεται

Ακόμη και όταν οι περισσότεροι Αμερικανοί εξακολουθούν να μαθαίνουν για το έγκλημα hacking-for-cash του ransomware, ο κορυφαίος αξιωματούχος Εσωτερικής Ασφάλειας του έθνους ανησυχεί για έναν ακόμη πιο τρομερό ψηφιακό κίνδυνο: killware ή cyberattacks που μπορούν κυριολεκτικά να τερματίσουν τη ζωή.
Η επίθεση του αποικιακού αγωγού ransomware τον Απρίλιο γαλβάνισε την προσοχή του κοινού λόγω των επιπλοκών που σχετίζονται με τον καταναλωτή, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων γραμμών στα βενζινάδικα, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Alejandro Mayorkas σε συνέντευξή του στο συντακτικό συμβούλιο της USA TODAY την περασμένη εβδομάδα.
Αλλά, “υπήρξε ένα περιστατικό στον κυβερνοχώρο που πολύ ευτυχώς δεν πέτυχε”, πρόσθεσε. “Και αυτό είναι μια απόπειρα hack μιας εγκατάστασης επεξεργασίας νερού στη Φλόριντα, και το γεγονός ότι αυτή η επίθεση δεν ήταν για οικονομικό όφελος, αλλά μάλλον καθαρά για να κάνει κακό.”

Αυτή η επίθεση στο σύστημα ύδρευσης Oldsmar, Φλόριντα, τον Φεβρουάριο είχε ως στόχο τη διανομή μολυσμένου νερού στους κατοίκους “και αυτό θα έπρεπε να είχε πιάσει ολόκληρη τη χώρα μας”, δήλωσε ο Mayorkas.

Previous post Η τροφοδοσία του Λιβάνου αποκαταστάθηκε μετά τη βύθιση του έθνους 24 ώρες σκοταδιού
Next post Η γυναίκα βιάστηκε στο τρένο καθώς οι παρευρισκόμενοι στάθηκαν και δεν έκαναν τίποτα, λέει η Αστυνομία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.