Μπορεί να συγκριθεί με τον Έμπολα: τι λένε για το νέο στέλεχος του κοροναϊού”Omicron”

Το μεταλλαγμένο στέλεχος Covida είναι ανθεκτικό στα εμβόλια που είναι ήδη διαθέσιμα στον κόσμο, αλλά αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί οριστικά

Το Omicron είναι μια ενημερωμένη έκδοση του COVID-19, η οποία ανακαλύφθηκε την προηγούμενη μέρα σε έναν από τους οικισμούς της Νότιας Αφρικής. Ο ΠΟΥ το θεωρεί το πιο επικίνδυνο από όλα τα στελέχη που είναι ήδη γνωστά στις χώρες του κόσμου και το συγκρίνει ακόμη και με τον θανατηφόρο ιό Ebola.

Αυτή η δήλωση έγινε από τον επικεφαλής της παγκόσμιας ιατρικής Ένωσης (WMA) Frank Ulrich Montgomery. Άλλοι γνωστοί παγκόσμιοι εμπειρογνώμονες δεν βιάζονται να συμφωνήσουν με αυτή την έκδοση και να τονίσουν την ανάγκη για διεξοδική μελέτη μιας νέας παραλλαγής μόλυνσης πριν ανακοινώσουν τρομακτικά συμπεράσματα στον κόσμο, – αναφέρει rbc.ru .

Ενώ οι συζητήσεις συνεχίζονται, το Omicron εξαπλώνεται γρήγορα σε ολόκληρο τον πλανήτη και συλλαμβάνει όλο και περισσότερες χώρες. Τώρα αυτή η παραλλαγή μετάλλαξης έχει ήδη καταγραφεί στην Τσεχική Δημοκρατία, τη Γερμανία, τη Βρετανία, το Βέλγιο, το Ισραήλ, τη Μποτσουάνα, το Χονγκ Κονγκ και τη Νότια Αφρική:

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στη γερμανική έκδοση του FUNKE, ο Montgomery τόνισε ότι η πανδημία του κοροναϊού υποτιμήθηκε αρχικά και ως εκ τούτου είμαστε τώρα αναγκασμένοι να εμβολιάζουμε για χρόνια προκειμένου να αναπτύξουμε συλλογική ανοσία σε μια επικίνδυνη λοίμωξη.

Ο επικεφαλής του WMA διευκρίνισε επίσης ότι το SARS-CoV-2 έχει την ικανότητα να μεταλλάσσεται ενεργά, οπότε μόνο ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού θα είναι σε θέση να περιορίσει τις διαδικασίες του.

Τέλος, ο Μοντγκόμερι τόνισε ότι ανησυχεί πολύ για την εμφάνιση νέων στελεχών κοροναϊού και φοβόταν “κάποια παραλλαγή” που θα γινόταν μεταδοτική ως “Δέλτα” και επικίνδυνη ως θανατηφόρα Έμπολα.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι μια νέα μετάλλαξη κοροναϊού, που καταγράφηκε για πρώτη φορά στις 9 Νοεμβρίου στη Νότια Αφρική, ονομάστηκε “Omicron”. Το ενημερωμένο στέλεχος covid-19 έλαβε αυτό το όνομα την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.

Previous post Η επιγραφή πέντε γραμμάτων εμποτισμένη Πριν από 3.100 χρόνια μπορεί να είναι το όνομα του βιβλικού δικαστή
Next post Υπάρχουν περισσότερες νοσηλείες και λιγότερες ανακτήσεις: κοροναϊός στην Ουκρανία στις 28 Νοεμβρίου

Αφήστε μια απάντηση