Ισραηλινοί αρχαιολόγοι αποκαλύπτουν στοιχεία βιβλικού σεισμού που αναφέρονται στο Amos, Ζαχαρίας

Οι αρχαιολόγοι στο Ισραήλ λένε ότι έχουν αποκαλύψει φυσικά στοιχεία στην Ιερουσαλήμ για σεισμό που αναφέρεται στα βιβλικά βιβλία του Αμώς και του Ζαχαρία που έπληξαν κατά τη διάρκεια του διαιρεμένου Βασιλείου και μετά τη βασιλεία του Δαβίδ και του Σολομώντα.
Ο Ζαχαρίας 14: 5, που θεωρείται από πολλούς ως αναφορά στη δεύτερη έλευση του Χριστού, λέει: “θα φύγετε καθώς θα φύγετε από το σεισμό στις ημέρες του Οζία βασιλιά του Ιούδα.”Ο Άμος 1: 1 αναφέρει επίσης τον σεισμό και λέει ότι ο Άμος είδε ένα όραμα για το Ισραήλ “δύο χρόνια πριν από τον σεισμό, όταν ο Οζίας ήταν βασιλιάς του Ιούδα και ο Ιεροβοάμ γιος του Ιωάς ήταν βασιλιάς του Ισραήλ.”Ο Οζίας θεωρήθηκε ως ως επί το πλείστον “καλός” και θεϊκός βασιλιάς του νότιου Βασιλείου του Ιούδα, ενώ ο Ιεροβοάμ ήταν κακός βασιλιάς που οδήγησε τον λαό μακριά από τον Θεό.
Η αρχή Αρχαιοτήτων του Ισραήλ δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι είχε αποκαλύψει αρχαιολογικά στοιχεία για τον σεισμό, ο οποίος έπληξε το Ισραήλ πριν από περίπου 2.800 χρόνια. Αν και οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν προηγουμένως στοιχεία για τον σεισμό αλλού στο Ισραήλ, είναι η πρώτη φορά που βρήκαν στοιχεία για αυτό στην ίδια την Ιερουσαλήμ.

Previous post Ο κοροναϊός στην Ουκρανία εξέπληξε με απροσδόκητα στατιστικά στοιχεία: στοιχεία στις 29 Νοεμβρίου
Next post Το Υπουργείο Υγείας απάντησε όταν ένας ασθενής με κοροναϊό πρέπει να κάνει αξονική τομογραφία των πνευμόνων

Αφήστε μια απάντηση