Δικαστής πλευρές με αθεϊστική ομάδα, καταργεί την προσευχή Πριν από το δικαστήριο ως αντισυνταγματική

Η πρακτική ενός δικαστή του Τέξας να ανοίγει τις δικαστικές του συνεδρίες σε προσευχή υπό την ηγεσία του chaplain παραβιάζει την απαγόρευση του αμερικανικού Συντάγματος για την κυβερνητική καθιέρωση της θρησκείας, ένα ομοσπονδιακό περιφερειακό δικαστήριο αποφάνθηκε την παρασκευή.
Ο δικαστής Wayne Mack, δικαστής της ειρήνης στην κομητεία Montgomery του Τέξας, δημιούργησε ένα πρόγραμμα chaplaincy το 2014 επιτρέποντας στους εθελοντές ιερείς να ” βοηθήσουν το δικαστικό σύστημα και την επιβολή του νόμου με θλιβερές οικογένειες σε τραγικές σκηνές θανάτου ή ειδοποιήσεις κλήσεων θανάτου.”Οι ιερείς είχαν επίσης τη δυνατότητα να προσφέρουν μια επίκληση για τις δικαστικές συνεδρίες του Mack.

Το Ίδρυμα Ελευθερίας από τη θρησκεία (FFRF), το οποίο αποκαλείται οργάνωση “αθεϊστών, αγνωστικιστών και σκεπτικιστών οποιασδήποτε γενεαλογίας”, μήνυσε τον Mack στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι οι προσευχές ήταν αντισυνταγματικές. Η FFRF εκπροσώπησε έναν πληρεξούσιο που είναι μέλος του οργανισμού και ο οποίος συχνά υποστήριζε υποθέσεις στην αίθουσα του Mack.
Την Παρασκευή, ο Αμερικανός περιφερειακός δικαστής Kenneth M. Hoyt εξέδωσε απόφαση 15 σελίδων που πλαισιώνει την αθεϊστική οργάνωση. Ο Hoyt προτάθηκε από τον Πρόεδρο Reagan. Οι δικηγόροι του Mack λένε ότι θα ασκήσουν έφεση.

Previous post Ο διαχειριστής του Μπάιντεν καθαρίζει το δρόμο για να επιτρέψει την έρευνα στον εμβρυϊκό ιστό από τις αμβλώσεις
Next post Ο Κινέζος πάστορας ξυλοκοπήθηκε βάναυσα στην Αστυνομική κράτηση ενθαρρύνει τους άλλους να κρατήσουν την πίστη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *